THRILLER SESSIES VAN MICHEL

2013
 

Mijn visserij gaat laatste tijd niet over rozen..

Twee nachten aan het kanaal gevist.
De eerste nacht een losschieter aan het begin van de sessie. De rest van de nacht was het geen enkel teken van leven.
De tweede nacht was het vertrouwen goed, goed gevoerd en ook al vis op de stek gespot. Om half elf ging de pieper af, net terwijl ik bezig was met mijn stretcher uiteraard.

Ik sla aan, maar mn toplood zit in het wier voor de kant, met meer druk hoop ik deze los te trekken maar het mag al niet meer baten. De vis schuurt de lijn langs de palen die er staan en ik verspeel ook mijn tweede aanbeet op de stek.
Een flink aantal vloeken vliegen over het water, zware frustratie maar niks aan te doen.

Na een tien minuten ben ik weer een beetje tot rust en tuig ik mijn hengel weer op. Deze keer gooi ik in zonder toplood, de vaart is erg rustig aangezien het zaterdagnacht is. Het wier dat een aantal meter voor de kant staat hoop ik nu te ontlopen.
Uiteindelijk ga ik mn bedje in, hopend op een snelle aanbeet.

Na een klein uurtje een paar piepen op dezelfde hengel, ik sprint mn tent uit en wil aanslaan als ik zie dat er een 25 m2 wierwalvis door mijn lijn is gedreven. Ook mijn middelste lijn is al opgeslokt.
Na een kwartier ploegen is een hengel veilig gesteld maar tweede lijn breek. Meer frustratie... Ik bedenk mn kansen en de kansen voor de vis. Zonder toplood pak ik wier door mijn lijnen met toplood verspeel ik de vis bij het aanslaan door het wier.

Verantwoord vissen is er niet bij en besluit om op te ruimen aangezien ik er geen heil meer in zie. Het voelt als opgeven maar voor nu zie ik geen veilige manier van vissen.
Ik rijd (het is nu 1uur snachts) naar een water in de buurt waar ik vroeger veel viste. Om half 3 ligt alles in en duik weer mijn bedje in.
Na een onrustig uurtje een run... Na het aanslaan dril ik de vis rustig tot aan de kant, het lijkt een spiegel van een kilo 8/9. Net als ik de steile kant langs balanseer om de vis te scheppen, spurt de vis weg en duikt het riet in.. Ik kan niks anders doen dan mijn hand op de spoel, buigen of barsten.

Barsten is het geworden. Mijn lijn lost en ook hier verspeel ik vis. Tweede vis op de tweede stek van de nacht. Vis 3 totaal achter elkaar.

De rest vd week peins ik over het wel of niet terugkeren op het kanaal. De enige optie die ik zie is met een hark de kant afharken wat me een middag gaat kosten schat ik. Ben wel hiervoor bereid maar de tijd ontbreek.
Ik besluit om verder te vissen op een polderwater meer bij huis. Verleden twee jaren al een aantal keren gevist en een paar mooie schubs kunne vangen tot een kilo of 12. De schoonheid van deze vissen is enorm. Dit moet een paar goede afsluitende sessies voor het jaar worden. Het kanaal ga ik volgend jaar wel verder, veel geleerd.

Zo gezegd zo gedaan, paar dagen voeren en zaterdagnacht zit ik langs de waterkant. Het is 7 uur als ik mijn kipburgers bak en lekker op eet. Een biertje erbij laat me weer genieten.
Niet lang na de burger, denk een uurtje of 8 gaat de verre hengel. Als ik aansla kom ik er snel achter dat mijn ongeluk nog even doordendert. Weer een losser, met nieuwe rigs en geen veranderingen anderzijds. Een systeem dat al jaren werkt faalt nu teveel.

*keep Calm and Carp on* zo gezegd zo gedaan. Opnieuw werpen en een paar bolletjes erachter aan. De actie kwam snel dus er zit vast wel meer in. Rond half tien gaat de zelfde hengel. Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaar omdat het allemaal al zo goed ging was er een flinke baal wier door mijn lijn gedreven en je raad het al, mijn lijn breekt.

Evenals ikzelf. Een vis verspelen in niet leuk, maar 5 achter elkaar.... Doorgaan, stoppen, doorgaan, stoppen..
Ik besluit door te vissen, stoppen is opgeven en thuis vang ik helemaal niks.
Alles weer knopen, opnieuw gooien en naar bed.

Rond vier uur pieperdepieeeeeeep, mijn stok die dichtbij ligt gaat ervan door. En nu is het mijn onderlijn die door wordt gesneden... Vis 6 achter elkaar. Het deert me eigenlijk niet eens meer. Uit protest tuig ik de stok niet eens meer op. Ik ben er klaar mee. Ik ga slapen.

Een tweetal uurtjes toch weer mijn verre stok. Aanslaan en er vanuit gaan dat het misgaat. Niets is minder waar. Na een korte dril weet ik een mooie schubje te netten. Blij dat ik m geland heb ben ik wel, maar de zes missers hebben me hard geraakt... Toch maar een foto:

Als het dan alweer licht is rond 8 uur gaat dezelfde hengel. Ik heb ervoor gekozen om met slappe lijn te vissen, geen last van toplood en als enige hengel die in ligt is dat de meest ideale manier. Deze vis is weer sterker en geeft een goede dril. Na een aantal minuten mag ik de vis scheppen.

Deze is van een mooier formaat. Geen reus maar met 11.2KG zeker niet verkeerd. Wel valt me op dat het een hele mooie vis is. Een polderparel!

De mistige ochtend brengt verder geen vis meer. BLij dat ik weer wat 'kon' vangen maar het hakt er wel in. 6 vissen achter elkaar op 3 verschillende wateren. Ook wel een prestatie opzich.