Renato & Jimeson

Sessie

 
 

 

Donderdag 1 mei :

 

Op naar een nieuw watertje voor mij waar ik nog nooit had gevist, Renato had mij uitgenodigd om er eens een sessie samen met hem te vissen. Dus spraken we af om op 1 mei eens samen erop uit te trekken. Vermits ik enkel vis boilies in de vriezer had zitten zou Renato zorgen voor wat fruit bollen (banaan-whiskey). We spraken af op een carpool parking om van daaruit door te rijden naar het water.

Goed vroeg arriveren we ter plaatse omstreeks 05h15. De stek keuze laat ik over aan Renato vermits hij het water toch al een beetje kent en weet waar best te vissen, omdat het nog donker is en ik het water nog nooit gezien had wist ik totaal niet wat me te wachten stond. We beginnen stilaan met het opzetten van ons materiaal en tent, want er stond ons wel wat regen te wachten in de loop van de dag. Dashi ging ook mee vandaag, dat is ons hondje, een rasechte Teckel. De laatste tijd neem ik Dashi mee vissen om wat gezelschap te hebben, en vermits ze (want het is een teefje) zot is van een karper op de onthaakmat is het wel lachen als ze komt snuffelen. Maar zodra de karper dan eens met de staart slaat is Dashi snel weer een metertje achteruit. Renato had zín vriendin ook bij, die al snel op de bedchair lag onder de dikke slaapzak. De lijnen liggen in tegen 6h en het wachten kan beginnenÖ

Niet veel later kwam de eerste run, de vis neemt dadelijk een paar meters van de spoel en wordt na een korte dril het net ingetrokken. Een spiegel van juist 9kg. een hele opluchting voor mij dat er al zo snel een aanbeet kwam, er zit vis op de stek en de kans dat er nog meer karpers aanwezig zouden zijn op onze stek was dus groot. Omdat we toch ongeveer op een 80 meter moesten vissen waar zich een harder stuk bevond op de bodem, konden niet alle rigs daar gedropt worden. Hierdoor besloten we run om run te vissen zodat we toch elk ons visje konden vangen. Veel nut had deze afspraak niet vermits onze beste vriend zelf besloot om telkens het aas te nemen van een andere rig.

De volgende aanbeet kwam dus op 1 van mijn hengels, nog wel op de uiterst linkse die het verst weg lag van het harde stuk. Een spiegeltje van 6,2kg, met de zon die het aangenaam maakte werd de montage terug op de plaats gegooid en konden we weer wat bijvoeren om de vis op de stek te houden.

Renato ving later nog een spiegel en een schubkarper, ik moest het doen met nog 1 spiegeltje.

De voormiddag leverde toch al 5 vissen op en een losser, maar het weer begon stilaan te veranderen en het werd grijzer. Dashi die meestal lekker lui op een klein onthaakmatje ligt, moest nu verhuizen naar de tent en had daar al snel mijn chair in beslag genomen, opschuiven is iets wat ze niet kent. Selectief doof kan je het ook wel noemen, enkel het puntje van de stoel was nog voor mij.

De namiddag begon zeer rustig en omdat we nu al een tijdje geen aanbeet meer hadden gekregen besloten we om wat uit te proberen, ik rol mín haakaas even door een poederdip en Renato voorziet zijn montage van een pop-up. Op mijn hengels bleef alles stil geen tikje actie meer we voerden nog wat bij met de Korda buis, en hoopten om toch nog een vis op kant te krijgen. We waren wel vergeten de boiliebag terug in de tent te zetten. Een kraai met arendsogen had dit ook snel opgemerkt en besloot om als een geniepige dief wat boilies te komen stelen. Met 1 poot hield ze de boiliebag vast en met de snavel deed ze het deksel omhoog. Een echte boilie-dief.

Maar omdat het toch wat meer begon te regenen gingen we terug allemaal de tent in. Renato en zín vriendin op de bedchair, Dashi en ik op mijn stoeltje. Alle vier lekker uilen aanít vangen in plaats van karpers en ver weg in dromen land worden we wakker door een felle run op de pop-up van Renato. Nog niet helemaal terug wakker kijk ik de tent uit en zie Renato al met de kromme hengel in de hand staan drillen. Maar jammer genoeg levert het niets op, de haak lost en weg is de vis. Het is nu ondertussen half zes geworden en we ruimen op ons gemak alles op zodat we rond 18h terug kunnen vertrekken. Ik ben net iets sneller klaar met het opruimen en besluit dan ook iets vroeger te vertrekken, dan kan ik mijn dochtertje nog zien voor ze moet gaan slapen.

Het was een zeer toffe sessie, we hebben elkaar weer wat beter leren kennen, en we zullen zeker nog wat meer gezamelijke sessies gaan vissen.

 Meer Fotoís in de Albums !

 Greetz!

  

Jimeson & Renato