Lazlo & Jimeson

Sessie

 
 

 

Disndag 20 november :

 

Het is vroeg wanneer de wekker afgaat. Snel iets eten, en vertrekken richting het Brusselse. De dag ervoor had ik alles al in de auto gezet zodat ik goed snel kon vertrekken. Na een rit van anderhalf uur en verschillende files kom ik aan. Nog geen Lazlo te zien maar via sms vernam ik dat ook hij file had, dus dan maar even wachten.

Zodra Lazlo aankomt vertrekken we richting een stek die hij heeft uitgekozen. We beginnen met ons materiaal klaar te maken en de lijnen te voorzien van aas.

Het voerbootje van Lazlo komt goed van pas, ik leg 1 lijn kort tegen een eiland en de tweede leg ik een heel stuk verder. Lazlo zelf zoekt diepere plaatsen op in het midden van het water. Omstreeks 9h liggen onze 4 lijnen op de gewenste plaats waarvan 3 met boilie en 1 met de tijgernoot.

Vanaf nu is het wachten, maar niet voor heel lang. Ik krijg na een halfuurtje al een eerste beetmelding, maar zeer flauw. Als ik aan de hengel ben is alles weer stil. Toch haal ik de lijn in om even te checken, ik voel weerstand maar het is gewoon een tak. We varen de lijn terug uit maar deze keer iets verder weg van het eiland om zeker te zijn dat ik geen obstakel in de lijn heb hangen. Een klein kwartiertje later heeft ook Lazlo prijs, hij slaat aan en deze keer hangt er wel een karper aan.

De juiste volgorde weet ik dan niet meer wie wanneer een vis ving maar wat ons wel opviel is dat de “runs” altijd gegroepeerd kwamen. Soms zelfs tijdens het terug zetten van een vis dat de 2de hengel ook plots een run had, en daarna weer een tijd stilte. Nadat elk een karper of 4 gevangen had kreeg ik nog eens een heel flauwe beet, ik haal in en merk dat er een “Platte” aan hing. Dit kwam zo onverwacht voor Lazlo want hij had me gerust gesteld dat je er NOOIT platte vangt met de boilie. Het lachen verging hem ook snel toen hij na een aanbeet ook dacht dat er ne plattte aanhing. Na wat rond vragen en opzoeken bleek het een rooflbei te zijn, we maakten er snel wat foto’s van en bij het maken van de 3de foto kreeg hij op z’n andere hengel ook weer een run.

De roofblei kon toen sneller dan hij zelf verwachte terug het water in…

Omstreeks 15:30 kreeg ik ook nog een mooie run, ik zet de haak en voel zeer veel weerstand, mijn eerste gedacht omdat ik de vis niet snel korter kreeg in het begin, dit is een mooi exemplaar misschien wel de dikste van de dag. Maar na een tijdje drillen zag ik de staart… dit is geen karper… een dikke steur die het schepnet in ging en net niet op de onthaakmat paste.

Dit was dan ook mijn laatste vis van de dag, maar niet die van Lazlo, hij ving nog een zeer mooie karper als laatste.

Zo sloten we de dag toch af met een resultaat waar we ’s morgens dadelijk voor hadden willen tekenen. Elk 6 karpers, een Brasem, een Roofblei en een Steur, en dit alles op een sessie van 6,5 uurtjes. Die brasem had ik zeker niet willen missen, we hebben er eens goed om gelachen en zo'n  kaliber van steur mag er ook wel wezen. Het was trouwens ook de eerste keer dat ik een steur ving.

 Meer Foto's in de Albums !

Greetz!

 

Jimeson & Lazlo.